Nederland België Deutschland Schweiz Österreich

Corona Virus

Coronacrisis

Ons dagelijkse leven heeft een grote verandering gehad door de maatregelen van de coronacrisis. We proberen zo veel mogelijk thuis te blijven, en wanneer het wordt toegestaan ook thuis te werken. De scholen zijn gesloten en we houden de kinderen zoveel mogelijk thuis, we zijn met het hele gezin, met eventuele huisdieren thuis. Nu het lente is maakt dit het makkelijker om ook even kort een frisse neus te halen, en de kinderen ( als het kan ) buiten in de tuin te laten spelen. Maar wat voor gevolgen heeft dit voor de luchtkwaliteit in huis, hoe zorgen we voor een aangenaam en gezonder binnenklimaat?

WTW-unit

Wat is een WTW-unit? WTW staat voor warmte terug win en zorgt voor de ventilatie en een optimale luchtstroom in de woning. De WTW unit zorgt voor de afvoer van de vuile lucht en de toevoer van de schone lucht, daarbij wordt gebruikt gemaakt van de warmteterugwinning zodat de schone lucht wordt verwarmd van de vuile lucht zonder dat het met elkaar in aanraking komt.
De WTW-unit blijft ten alle tijden aan, en nu we meer thuis zijn adviseren wij om de unit altijd op stand 2 te houden. Doordat de unit altijd aan staat wordt er continue goed geventileerd op een hoge snelheid. De vervuilde lucht inclusief de mogelijke virusdeeltjes worden snel opgezogen en ingeruild voor frisse buitenlucht. De filters in de unit zijn helaas niet coronaproef maar houden de bacteriën wel sneller tegen dan wanneer er geen WTW-unit is. Vervang de filters minimaal iedere 6 maanden !
Bij een WTW-unit is het niet nodig om naast de ventilatie van de unit ook ramen open te zetten. De unit zorgt zelf al voor een goede ventilatie en genoeg frisse lucht.

Goede ventilatie
Wanneer je met meerdere mensen tegelijk binnen zit is het altijd belangrijk om een goede ventilatie te hebben, anders leef je in elkaars adem. Nu wij allemaal te maken hebben met het coronavirus, is het van groot belang om een goed gezond binnenklimaat te hebben. Waarom, omdat het coronavirus door de lucht kan worden verspreid. Virusdeeltjes worden door het hoesten of niezen verspreid door de lucht, dit kan zo worden overgedragen op andere personen. Het is daarom extra belangrijk om te zorgen voor een goed geventileerde woning.

Wat kan ik zelf doen ?

Hou de WTW-unit op stand 2 voor het dagelijks gebruik, gaat u douchen of koken verhoog het dan naar stand 3. Werkt jouw ventilatiesysteem naar behoren of is het systeem toe aan een onderhoudsbeurt neem dan contact met ons op en wij helpen u verder. Heeft u nog geen WTW-unit maar bent u benieuwd naar de mogelijkheden neem dan ook contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Alle tips

- Controleer of je WTW-unit geen storingen heeft
- Controleer of de WTW-unit goed werkt (in en uitblaas ventielen controleren)
- Vervang de filters op tijd Het schoonmaken van filters
is niet mogelijk.
- Pas de standenschakelaar van de unit zo nodig aan