Nederland België Deutschland Schweiz Österreich

Alles over Filters

Steeds meer woningen beschikken over gebalanceerde ventilatie
met warmte teruwinning
, kortweg WTW Ventilatie. Dit systeem zorgt op een energie zuinige manier voor het schoonhouden van de lucht in de woning. Voor het goed functioneren van de WTW Ventilatie is het echter van groot belang dat de filters regelmatig
worden vervangen. Dit om onder andere te voorkomen dat bacteriën zich in vervuilde filters ophopen.

Regelmatig de filters van uw ventilatiesysteem vervangen is belangrijk voor:

Het minimaliseren van de hoeveelheid stof en bacteriën in uw woning
Voor het algehele welzijn van de bewoners is dit uiteraard zeer belangrijk en voor astmapatiënten is het regelmatig vervangen van de filters zelfs onmisbaar.

Het realiseren van een zo hoog mogelijk rendement
Bij het niet regelmatig vervangen van de filters gaan de stofdeeltjes zich ophopen. Om dan nog een goed rendement
uit het systeem te kunnen halen zal de box minimaal 1 keer per jaar moeten worden gereinigd. Wanneer de filters wel regelmatig worden vervangen dient de box slecht 1 keer per 4 jaar te worden schoongemaakt. Het regelmatig vervangen van de filters levert daarmee lagere kosten voor onderhoud
en een maximale energiebesparing
.

Geluidsvermindering
Wanneer de filters dicht gaan zitten gaat het systeem automatisch op een hoger toerental draaien. Dit veroorzaakt hinderlijk lawaai in de woning.

Het schoonhouden van de luchtkanalen
Het niet tijdig vervangen van de filters heeft tot gevolg dat na verloop van tijd de luchtkanalen moeten worden gereinigd. Bij tijdige vervanging hoeft dit slecht eens in de acht jaren.

De optimale luchtvochtigheid
Een te droge of te vochtige lucht is zowel voor mens, dier als plant nadelig. Een goed functionerend WTW Ventilatiesysteem houdt het binnenklimaat gezond en comfortabel.

Doorlopende levering
Veel huishoudens kiezen voor gemak en maken gebruik van een doorlopende levering van WTW filters. Door te kiezen voor een jaarlijkse
, halfjaarlijkse
of driemaandelijkse
levering, worden de WTW filters automatisch opgestuurd en tijdig vervangen zodat uw binnenklimaat en het systeem in topconditie blijven. U zit nergens aan vast omdat u altijd kunt opzeggen.

Filters kunnen NIET gereinigd worden!
In tegenstelling tot wat veel bewoners denken en in tegenstelling tot gebruiksinstructies van fabrikanten, stelt WTW-Filters.nl dat filters niet gereinigd kunnen worden. Door het handmatig reinigen
met behulp van de stofzuiger, kan de fijne structuur van het filter beschadigd raken. Dat geldt ook voor uitwassen. Bovendien zal het filter door reiniging niet ontdaan worden van de verzamelde bacteriën. Bij uitwassen gaat de vorming van bacteriën juist door. Vervang daarom altijd tijdig de filters.

WTW-Filters heeft ervoor gekozen zelf de filtersets te laten maken en hiervoor hoogwaardig filterdoek te laten verwerken. De filtersets van WTW-Filters voldoen aan de Europese normering EN779. Dit vormt een garantie voor een constante kwaliteit en een correctie maatvoering. Het geselecteerde filterdoek heeft de juiste dichtheid en brandwerendheid. Zo bent u bij WTW-Filters altijd verzekerd van de juiste filters, voor ieder systeem.

Direct filters bestellen?
Voorbeeld van vervuilde filters (dit is niet wat u wilt!):

Vervuilde filters  vervuilde wtw filters