Nederland België Deutschland Schweiz Österreich

Milieu Centraal opent informatielijn ventilatie

Bij onze helpdesk konden mensen al telefonisch terecht voor vragen over ventilatie, maar sinds vandaag opent het Ministerie van Infrastructuur en Milieu het Informatiepunt Ventilatie.

Het Actieplan van vorig jaar om de kwaliteit van ventilatievoorzieningen te verbeteren, begint in de praktijk te leven. Overheid en belangenorganisaties doen hun best om men te informeren dat ventilatie tegenwoordig niet meer vanzelf gaat.

Online Enquête test
Via een online enquête krijgt men inzicht in wat men momenteel goed doet en tips op welke punten verbetert kan worden. De gouden tip die wij van WTW-Filters.nl aan 'Advies op maat: Beter ventileren' van Milieu Centraal geven, is dat filters niet schoongemaakt kunnen worden. De samengeperste microvezels trekt men daarmee uit elkaar.

Gezamenlijk Initiatief
Het informatiepunt is een gezamenlijk initiatief van de Woonbond, Vereniging Eigen Huis, de Vereniging Leveranciers Luchttechnische apparaten (VLA), VACpunt Wonen, Ministerie van Infrastructuur & Milieu en voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.