Nederland België Deutschland Schweiz Österreich

Pollenfilters / pollenallergie

Pollenallergie

U heeft het misschien niet door maar door bloeiende grassen, planten en bomen, zijn er veel pollen in de lucht. Wanneer het regent heeft u daar waarschijnlijk weinig last van, omdat de pollen dan neerslaan voordat u het merkt. Als het echter droog en zonnig weer wordt, kunt u van deze pollen erg veel hinder ondervinden. Niezen, een loopneus, opgezette en jeukende ogen zijn allemaal verschijnselen van een pollenallergie (ook wel 'hooikoorts' genoemd). klik hier

Wat kunt u er aan doen?

Wanneer u beschikt over een WTW-installatie, kunt u in het pollenseizoen een pollenfilter plaatsen. Deze pollenfilters hebben een F6 of F7 kwaliteit, terwijl de 'gewone' filters van G3 kwaliteit zijn. Er wordt dus meer pollen en stof uit de lucht gefilterd.

Niet voor elke WTW-installatie

Helaas kunnen er niet in elke WTW-installatie zomaar pollenfilters geplaatst worden. Er zijn standaard pollenfilters voor de volgende WTW-installaties: Brink Renovent HR 250/325 met en zonder bypass, AWB Airmaster HR 250.02/325.02, en voor de Itho Ecofan HRU 3. Voor elke andere installatie bestaat wel de mogelijkheid een zogenaamde 'filterbox' te (laten) plaatsen. Deze box wordt geplaatst tussen de WTW-installatie en het kanaal voor de ingeblazen lucht. In deze box kan een pollenfilter geplaatst worden, die speciaal voor deze box wordt gemaakt.
klik hier

Wanneer u meer informatie wilt aanvragen over pollenfilters en/of de filterbox, stuur dan een mail aan info@wtw-filters.nl of bel met één van onze medewerkers op nummer 0513-682576.

Wij wensen u een mooie zomer toe!