Nederland België Deutschland Schweiz Österreich

Nieuwe WTW-Unit

Waarom een nieuwe wtw-unit kopen?

Een wtw ventilatie unit, ook wel warmteterugwinning of balansventilatie genoemd, is een systeem dat zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat in uw woning. Een wtw ventilatie unit voert de vervuilde en vochtige lucht af en voert verse en gefilterde lucht aan. Daarbij wordt de warmte uit de afgevoerde lucht overgedragen aan de aangevoerde lucht, waardoor u energie bespaart en uw gasverbruik verlaagt. Maar wanneer is het tijd om uw oude wtw ventilatie unit te vervangen? En waar moet u op letten bij het kopen van een nieuwe wtw ventilatie unit? In deze tekst geven we u antwoord op deze vragen en meer.

Wanneer moet u uw wtw -unit vervangen?

Een wtw ventilatie unit gaat gemiddeld 15 tot 20 jaar mee. Daarna kan de werking van het systeem achteruitgaan, waardoor u minder profiteert van de voordelen van wtw ventilatie. Bovendien zijn de nieuwste generatie wtw ventilatie units veel zuiniger, stiller en gebruiksvriendelijker dan de oudere modellen. Het kan dus lonen om uw oude wtw ventilatie unit te vervangen voor een nieuwe. Maar hoe weet u of uw wtw ventilatie unit aan vervanging toe is? Hier zijn enkele signalen waar u op kunt letten:

- Uw wtw ventilatie unit maakt veel lawaai of trilt
- Uw wtw ventilatie unit lekt water of condens
- Uw wtw ventilatie unit geeft een onaangename geur af
- Uw wtw ventilatie unit heeft vaak storingen of defecten
- Uw wtw ventilatie unit verbruikt veel energie
- Uw wtw ventilatie unit is ouder dan 15 jaar

Wilt u een nieuwe unit bestellen stuur dan een [a/ contact aanvraag] via ons [a/ contact contact formulier]

Als u een of meer van deze signalen herkent, dan is het verstandig om uw wtw ventilatie unit te laten controleren door een specialist. Deze kan u adviseren of uw wtw ventilatie unit nog gerepareerd kan worden of dat het beter is om een nieuwe wtw ventilatie unit te kopen.

Waar moet u op letten bij het kopen van een nieuwe wtw-unit?

Als u besluit om een nieuwe wtw ventilatie unit te kopen, dan zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden. Zo moet u onder andere letten op:

- Het vermogen van de wtw ventilatie unit: dit bepaalt hoeveel lucht de wtw ventilatie unit per uur kan verplaatsen. Het vermogen moet afgestemd zijn op de grootte en de indeling van uw woning. Een te laag vermogen kan leiden tot een slechte luchtkwaliteit, terwijl een te hoog vermogen kan leiden tot een onnodig hoog energieverbruik.
- Het rendement van de wtw ventilatie unit: dit geeft aan hoeveel warmte de wtw ventilatie unit kan terugwinnen uit de afgevoerde lucht. Hoe hoger het rendement, hoe meer energie u bespaart. Het rendement wordt uitgedrukt in een percentage en kan variëren tot wel 95 procent.
- Het geluidsniveau van de wtw ventilatie unit: dit geeft aan hoeveel geluid de wtw ventilatie unit produceert tijdens het ventileren. Hoe lager het geluidsniveau, hoe minder u de wtw ventilatie unit hoort. Het geluidsniveau wordt uitgedrukt in decibel (dB) en kan variëren van 20 dB tot 40 dB.
- De bediening van de wtw ventilatie unit: dit bepaalt hoe u de wtw ventilatie unit kunt instellen en regelen. Er zijn verschillende opties mogelijk, zoals een draadloze afstandsbediening, een app op uw smartphone, een schakelaar aan de muur of een automatische regeling op basis van sensoren.
- De filters van de wtw ventilatie unit: deze zorgen ervoor dat de aangevoerde lucht schoon en fris is. Er zijn verschillende soorten filters mogelijk, zoals grof-, fijn- en pollenfilters. De filters moeten regelmatig vervangen worden om de werking van de wtw ventilatie unit te garanderen.

Hoe kunt u een nieuwe wtw-unit kopen?

Als u een nieuwe wtw ventilatie unit wilt kopen, dan kunt u het beste contact opnemen met wtw-unit.nl. Deze kan u helpen bij het kiezen van de beste wtw ventilatie unit voor uw situatie en deze vakkundig voor u installeren. Bovendien kunt u bij een gespecialiceerde wtw installateur rekenen op een goede service en garantie.

Conclusie

Een wtw-unit is een slimme investering voor uw woning. Een wtw ventilatie unit zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat, bespaart energie en verlaagt uw gasverbruik. Als uw oude wtw ventilatie unit niet meer goed werkt, dan is het verstandig om deze te vervangen voor een nieuwe. Een nieuwe wtw ventilatie unit is zuiniger, stiller en gebruiksvriendelijker dan een oude. Bij het kopen van een nieuwe wtw ventilatie unit moet u letten op het vermogen, het rendement, het geluidsniveau, de bediening en de filters. Voor het kopen en installeren van een nieuwe wtw ventilatie unit kunt u het beste contact opnemen met wtw-unit.nl. Wij kunnen u adviseren over de beste wtw ventilatie unit voor uw situatie en deze vakkundig voor u installeren. Wacht niet langer en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor een nieuwe wtw ventilatie unit.