Nederland België Deutschland Schweiz Österreich

WTW Ventilatie

Filters reinigen c.q. schoonmaken


Sommige fabrikanten van wtw-ventilatiesystemen suggereren nog steeds dat filters schoongemaakt kunnen worden (met de stofzuiger of door wassen). Maar filters kunnen NIET gereinigd worden. Door reiniging wordt de fijne structuur beschadigd, waardoor het filter haar werking verliest en stof in uw systeem terecht komt. Vervuiling is een belangrijke oorzaak voor storing aan de ventilatiemotoren.

U kunt zelf de proef op de som nemen door vervuilde filters te reinigen en op een donker oppervlak naast nieuwe filters te leggen. U ziet gelijk het verschil: de gereinigde filters steken veel minder af dan de nieuwe en vertonen donkere vlekken. Stel dat stof uw systeem kan binnendringen, daar bent u toch niet bij gebaat?

WTW-Filters.nl streeft onafhankelijkheid na en probeert u als onze klant zo goed mogelijk te adviseren. Tijdige filtervervanging leidt niet alleen tot een gezond en comfortabel binnenklimaat, maar verlaagt ook de kans op storingen en verlengt de levensduur van uw systeem.


.................................................................................................................................................................................................