Nederland België Deutschland Schweiz Österreich

WTW Ventilatie

Isoleren benodigd ventileren


Met energiebesparende maatregelen worden woningen steeds beter geïsoleerd. Het afdichten van alle kieren en het isoleren van de woning kan ook de toevoer van verse lucht blokkeren en zo de noodzakelijke ventilatie belemmeren.
In een woning is altijd een bepaalde luchtvochtigheidsgraad aanwezig die beïnvloed wordt door het huishouden. Afwassen, douchen, dweilen en drogen zijn al bronnen van waterdamp volgens energieleverancier Nuon. Door gebrekkige afvoer van waterdamp kan schimmelvorming ontstaan.
Constant ventileren, frisse lucht aanvoeren en afvoeren voorkomt koude en vochtige oppervlakten waarop schimmels welig tieren. Eventueel schadelijke stoffen, worden dan direct afgevoerd.
Uiteraard is goede ventilatie noodzakelijk om de lucht in huis gezond te houden. Een open raam kan al in strijd zijn met de energiebesparing. Controleer daarom uw WTW-filter en zet uw ventilatiesysteem aan zodat u optimaal kunt genieten van gezond binnenklimaat.
Bron: Nuon


.................................................................................................................................................................................................